Lakásvásárlás Budapesten, ingatlan adásvételi szerződés készítése

ingatlan-ügyvéd-budapesten

Az irodáról

Szakterületek

Ingatlanjog

Ingatlan adás-vétel

Ingatlan adás-vételi szerződések

Ingatlan ügyvéd Budapesten

Jogi fordítás

Parlament.hu

Szolgáltatások

Ház adásvételi szerződés

ügyvédi iroda

Hívjon most a
06 30 443 8082 számon!

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten

Ingatlan ügyvéd Budapest

Ügyvédi iroda Budapesten

Ingatlanjogi
Tanácsadás
Budapesten

Ingatlan Ügyvéd
Budapest

Ingatlan adás vétel készítése Budapesten
ingatlan adásvételi szerződés

Az ingatlan adásvételi szerződés megírásának is vannak különböző formai követelményei.

Az egyik legfontosabb e követelmények közül, hogy az ingatlanra vonatkozó adásvételi szerződés csak, és kizárólag írásban érvényes. Illetve van még egy fontos tényező, amelyre különös figyelmet kell fordítanunk, mégpedig az, hogy a vevő tulajdonjogának bejegyzéséhez ellen kell jegyeztetni az okiratot ügyvéddel, jogtanácsossal, vagy közjegyzővel.

Éppen ezért van, hogy ügyvédi irodánk munkatársai nem tanácsolják ügyfeleinknek, hogy egy egyszerű szóbeli megállapodás után átadják a vételárat az eladónak. Ebben az esetben, tehát ellenjegyzés hiányában a vásárló tulajdonjoga ugyanis nem bejegyeztethető.

A szerződő felek adatai szintén az ingatlan adásvételi szerződés kötelező elemei közé sorolhatóak. Ha a szerződő felek magányszemélyek, a következő adatokra feltüntetésére lesz szükség az iraton: családi név, keresztnév, a szerződő fél születésének éve, az anyja leánykori neve, az állandó- valamint az ideiglenes lakcíme, valamint természetesen minden esetben szükség van a személyi azonosítóra is.

Amennyiben bármely fél olyan szervezet, amely statisztikai számjellel rendelkezik, szükség lesz a szervezet pontos megnevezésére, székhelyének címére, valamint a törzsszámra, ill. kötelezően fel kell tüntetni a bírósági, illetőleg a cégbírósági bejegyzésének számát is.
Ezen felül feltétlenül szükséges az érintett ingatlan pontos meghatározása, tehát a település neve, valamint a helyrajzi szám is. Továbbá kell még egy nyilatkozat is a szerződő felek állampolgárságáról, ill. nem maradhat le a pontos keltezés sem, az a szerződés megkötésének helye és dátuma.

Lakásvásárlás Budapesten

Lakásvásárlás Budapesten ingatlan ügyvéd segítségével. Sokan megfeledkeznek róla – éppen ezért hasznos, és elengedhetetlen egy ingatlan ügyvéd, vagy egy közjegyző jelenléte az ingatlan adásvételi szerződés megkötésekor -, hogy olyan okiratok esetében, melyek több lapból állnak, minden egyes oldalon szerepelnie kell a szerződő felek, a készítő és ellenjegyző személy, illetőleg a tanúk sajátkezű aláírásának, ezeknek hiányában ugyanis az elkészült ingatlan adásvételi szerződés nem hivatalos, hasznavehetetlen.

Amennyiben Önnek ingatlan adásvétellel kapcsolatos kérdése lenne, vagy segítséget szeretne kérni, kérjük, keresse fel ügyvédi irodánkat az alább látható telefonszámon!
Ingatlan ügyvédeink nem csak Budapesten, de az ország számos városában is készséggel állnak rendelkezésére!

 

Hívjon most a 06 30 443 8082 számon!

 

 
Ingatlan Ügyvéd Budapest Ingatlan Adásvételi Szerződés