Válóperes ügyvéd Budapest válóperes ügyvédek, jogászok

ingatlan-ügyvéd-budapesten

Az irodáról

Szakterületek

Ingatlanjog

Ingatlan adás-vétel

Ingatlan adás-vételi szerződések

Ingatlan ügyvéd Budapesten

Ügyvéd adás vételi szerződés

Ügyvédi titoktartás

Szolgáltatások

Ház adásvételi szerződés

ügyvédi iroda

Hívjon most a
06 30 443 8082 számon!

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten

Ingatlan ügyvéd Budapest

Ügyvédi iroda Budapesten

Ingatlanjogi
Tanácsadás
Budapesten

Ingatlan Ügyvéd
Budapest


A válóperes ügyvédek feladatai
ingatlan adásvételi szerződés

A válóperes ügyvédek első feladata, hogy pontosan felmérjék az ügyet, megismerjék, hogy milyen események állnak a válási szándék hátterében, majd következő lépésként összevetik ezeket a különböző jogszabályokban álló rendelkezésekkel. A helyzetet értékeli a megszerzett információk, és jogszabályok tükrében, majd ügyfelével közli az esetleges alternatívákat, és elmondja, hogy milyen szükséges bizonyítékokra lesz szükség az eljárás elindításához, ha az nem elkerülhető.

Második teendő a másik féllel történő egyeztetés, akinek érdekei ellentétesek a megbízóéival. Az egyszerűbb változat, ha sikerül mindenben közös nevezőre jutni, és így a válóper közös megegyezéssel záródhat. Ha ez az út nem járható, marad a pereskedés, melyhez az ügyvédnek meg kell szerkesztenie a keresetlevelet.

Harmadik feladat a válóper megindítása. A válási keresetben minden esetben fel kell tüntetni a jogszabályok által meghatározott, mindkét félre, valamint a házasságra irányuló adatokat, valamint itt nyílik lehetőség előterjeszteni a vagyonmegosztással, és a közös gyerek elhelyezésével kapcsolatos kérelmeket.

Válóperes ügyvéd Budapest

A válóperes ügyvédek negyedik tennivalója az ügyfél képviselése a tárgyaláson, ahol akár indítványt is terjeszthetnek elő az ügyfél helyett, ill. megbízója képviseletében nyilatkozhatnak is.

Amennyiben a szükséges tények már a bíróság rendelkezésére lettek bocsátva, és további indítványozás nem történik sem az ügyfelek, sem az ügyvédeik részéről, a bíróság lezárja a tárgyalást, majd rövidesen kihirdeti meghozott ítéletét, melyről a válóperes ügyvéd ügyfelét tájékoztatja. Ezek után kerül sor a különböző alternatívák ismertetésére, ill. az esetlegesen rosszul alkalmazott jogszabályok, valamint a rosszul értékelt tények átbeszélésére, mely után perorvoslati tanácsokkal láthatja el az ügyvéd az ügyfelét. Amennyiben perorvoslat mellett döntenek, az ügyvéd feladata megszerkeszteni a fellebbezési kérelmet.

A másodfokú bíróság meghozhatja ítéletét tárgyalást követően, ill. mellőzheti is a tárgyalást, amennyiben az ügyvéd így nyújtotta be a kérelmet. Három végeredmény születhet: az elsőfokú ítélet helybenhagyása, az ítélet megváltoztatása, ill. előfordulhat az is, hogy új eljárást kell indítani elsőfokon. Ha az eredmény valamilyen okból nem kielégítő, az ügyvéd felülvizsgálati kérelmet nyújthat be a Legfelsőbb Bíróságnak.

Ha házassága válságba jutott, válni készül, és szeretne jól képzett, felkészült válóperes ügyvédet tudni maga mellett, mi segíthetünk!

 

Hívjon most a 06 30 443 8082 számon!

 

 
Ingatlan Ügyvéd Budapest Ingatlan Adásvételi Szerződés