Ingatlan adásvételi szerződés készítése Budapesten ügyvéd által

ingatlan-ügyvéd-budapesten

Az irodáról

Szakterületek

Ingatlanjog

Ingatlan adás-vétel

Ingatlan adás-vételi szerződések

Ingatlan ügyvéd Budapesten

Jogi fordítás

Parlament.hu

Szolgáltatások

Budapest Ügyvédi Iroda

Ház adásvételi szerződés

ügyvédi iroda

Hívjon most a
06 30 443 8082 számon!

 

Ingatlan adás-vételi szerződés készítése Budapesten

Ingatlan ügyvéd Budapest

Ügyvédi iroda Budapesten

Ingatlanjogi
Tanácsadás
Budapesten

Ingatlan Ügyvéd
Budapest


 

Ingatlan adásvételi szerződés
ingatlan adásvételi szerződés

Ingatlan adásvételi szerződések készítése Budapesten ügyvédi iroda által. Adás-vételi szerződés Budapest.

Az ingatlan adás-vételi szerződésbe bele kell foglalni az eladó és a vevő pontos adatait, a megvásárolni kívánt ingatlan természetbeni fekvését (hol található pontosan, milyen város, utca, házszám stb.), helyrajzi számát és az illetékes körzeti földhivatalt, ahová az ingatlan tartozik nyilvántartás szempontjából.

Meg kell jelölni az ellenszolgáltatást, ki kell fejezni az akaratnyilvánítást, amely a tulajdonjog átruházására irányul, a teljes tulajdoni hányadról van e szó, vagy annak csak bizonyos részéről.

A fizetés történhet egy vagy több részletben, az aláíráskor vagy azt követően. Az első esetben a szerződésben fel kell tüntetni, hogy az eladó hozzájárul vevő tulajdonjogának bejegyzéséhez a tulajdon lapon. Ha a fizetés több részletben történik, a fizetés pontos módját meg kell határozni.

Az eladó élhet azon jogával, hogy a teljes vételár megfizetéséig a tulajdonjogát az ingatlan felett fenntartja, s vevő időközben azt nem terhelheti meg.

Az ingatlan adásvételi szerződésben érdemes meghatározni a birtokbaadást, s hogy az hogyan történjen.
Ekkortól fogva élvezheti a vevő az ingatlan hasznát és viseli a költségeit. A birtokbaadáskor általában átadás-átvételi jegyzőkönyvet szoktak készíteni, melyre célszerü feljegyezni az óraállásokat. E jegyzőkönyv és a hiteles ingatlan adás-vételi szerződés bemutatásával vevő később át tudja íratni a nevére az órákat az adott hivatalban.

Az eladó köteles kijelentkezni az ingatlanból, cég székhelyeként nem szolgálhat.

Ingatlan adásvételi szerződés ingatlan adásvétel
készítése Budapesten

Miután megkötötték az ingatlan adásvételi szerződést, azt 30 napon belül be kell adni az illetékes földhivatalba, aminek alapján vevő megszerzi az ingatlan tulajdonjogát, persze csak miután a földhivatal azt nyilvántartásba vette.

Az ingatlan adásvételi szerződés költségei a vevőt terhelik, ő az aki ügyvédet választ, aki azt elkészíti és ahol a szerződés aláírásra kerül.

Az ingatlan adásvételi szerződés aláírása utána az ügyvéd azt ellenjegyzi, enélkül a földhivatalnál nem jegyezhető be a vevő által szerzett tulajdonjog. Az ingatlan nyilvántartásról szóló törvény kimondja, hogy ha az ingatlan adásvételi szerződés több lapból áll, akkor minden egyes lapot el kell látni az ügyvéd és az eladó illetve vevő szignójával, kézjegyével.

Ingatlan adásvételi szerződés készítés Budapesten ügyvéd által, gyorsan és megbízhatóan. Ellenjegyzés, földhivatali ügyintézés, ingatlan jogi tanácsadás.

 

Hívjon most a 06 30 443 8082 számon!

 

seo tanfolyam budapest online marketing képzés keresőmarketing tanfolyam

 

 
Ingatlan Ügyvéd Budapest Ingatlan Adásvételi Szerződés